Zlatna bilanca za 2016. godinu

U okviru Fina foruma 2017. Financijska agencija (FINA) predstavila je javnosti prve službene financijske rezultate poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2016 godinu te najuspješnijim tvrtkama, devetu godinu zaredom, dodijeliti nagrade Zlatna bilanca.

Zlatna bilanca je nagrada koju dobivaju najuspješniji poduzetnici u pojedinoj djelatnosti prema ukupnom rangu dobivenom temeljem rangiranja 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija - rangiranje prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. U izbor za Zlatnu bilancu za 2016. godinu, od 106.569 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava – ušlo je 3.515 poduzetnika (malih, srednjih i velikih), koji su ostvarili izvrsne poslovne rezultate, a pritom zadovoljili stručne i objektivne ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki, koje je definirala Fina.

Termoplin d.d. Varaždin proglašen je dobitnikom Zlatne bilance za najuspješnije poduzeće u 2016. godini u djelatnosti opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija