Zlatna bilanca za 2015. godinu

U okviru Fina foruma 2016. Financijska agencija (FINA) predstavila je javnosti prve službene financijske rezultate poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2015. godinu te najuspješnijim tvrtkama, osmu godinu zaredom, dodijeliti nagrade Zlatna bilanca.

Zlatna bilanca je nagrada koju dobivaju najuspješniji poduzetnici u pojedinoj djelatnosti prema ukupnom rangu dobivenom temeljem rangiranja 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija – rangiranje prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. U izbor za Zlatnu bilancu za 2015. godinu, od 106.569 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava – ušlo je 3.326 poduzetnika (malih, srednjih i velikih), koji su ostvarili izvrsne poslovne rezultate, a pritom zadovoljili stručne i objektivne ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki, koje je definirala Fina.

Termoplin d.d. Varaždin proglašen je dobitnikom Zlatne bilance za najuspješnije poduzeće u 2015. godini u djelatnosti opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija

 

Objavljene vijesti