eRačun

OBAVIJEST DOBAVLJAČIMA Termoplina d.d.:

Termoplin d.d. kao sektorski naručitelj, temeljem Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN br. 94/18), od 01. srpnja 2019. godine OBVEZAN je zaprimati ISKLJUČIVO ELEKTRONIČKE RAČUNE u strukturiranom obliku sukladno europskoj normi i navedenom Zakonu. Termoplin d.d. primitak računa obavlja putem informacijskog posrednika Financijska agencija - FINA (servis e-Račun za državu).

Molimo sve naše dobavljače da se na vrijeme pripreme kako bi od 1. srpnja 2019. godine bili u mogućnosti izdati elektronički račun u zakonski propisanom strukturiranom formatu jer Termoplin d.d. od navedenog datuma neće biti u mogućnosti prihvaćati niti plaćati račune poslane poštom ili e-mailom.

Za slanje elektroničkih računa potrebno je odabrati informacijskog posrednika. Informacijski posrednik Termoplina d.d. je FINA, a dobavljači mogu odabrati bilo kojeg drugog, registriranog informacijskog posrednika koji djeluje u Republici Hrvatskoj. Za više informacija u svezi eRačuna možete se dodatno informirati u poslovnici FINA-e ili kod drugih registriranih informacijskih posrednika.