eRačun

OBAVIJEST KUPCIMA Termoplina d.d.:

Poštovani, ovim putem Vas obavještavamo da smo s ciljem unapređenja poslovanja naše tvrtke uveli slanje eRačuna, Termoplin d.d. ima mogućnost slanja eRačuna poslovnim subjektima  putem informacijskog posrednika Moj-eRačun. Napominjemo kako se ovdje radi  o zaprimanju isključivo elektroničkih računa u strukturiranom obliku sukladno europskoj normi o elektroničkom izdavanju računa, a ne o slanju skeniranog računa na e-mail adresu.

Ukoliko je Vaše društvo korisnik nekog od servisa za razmjenu e-računa i želi ih zaprimati, molimo da nam dostavite suglasnost za dostavljanje e-računa na: hvitez@termoplin.com.

 

OBAVIJEST DOBAVLJAČIMA Termoplina d.d.:

Termoplin d.d. kao sektorski naručitelj, temeljem Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN br. 94/18), od 01. srpnja 2019. godine OBVEZAN je zaprimati ISKLJUČIVO ELEKTRONIČKE RAČUNE u strukturiranom obliku sukladno europskoj normi i navedenom Zakonu. Termoplin d.d. primitak računa obavlja putem informacijskog posrednika Financijska agencija - FINA (servis e-Račun za državu).

Molimo sve naše dobavljače da se na vrijeme pripreme kako bi od 1. srpnja 2019. godine bili u mogućnosti izdati elektronički račun u zakonski propisanom strukturiranom formatu jer Termoplin d.d. od navedenog datuma neće biti u mogućnosti prihvaćati niti plaćati račune poslane poštom ili e-mailom.

Za slanje elektroničkih računa potrebno je odabrati informacijskog posrednika. Informacijski posrednik Termoplina d.d. je FINA, a dobavljači mogu odabrati bilo kojeg drugog, registriranog informacijskog posrednika koji djeluje u Republici Hrvatskoj. Za više informacija u svezi eRačuna možete se dodatno informirati u poslovnici FINA-e ili kod drugih registriranih informacijskih posrednika.