O nama

Od samih početaka pa do danas poslovanje Termoplina d.d. Varaždin u svim segmentima orijentirano je na bolju kvalitetu usluga koje pružamo krajnjim potrošačima. Rezultat višegodišnjeg ostvarenja je stabilna i vodeća pozicija među distributerima plinskog gospodarstva. Rezultate koje smo ostvarili možemo zahvaliti nastojanjima da se približimo svjetskim standardima u kvaliteti opskrbe prirodnim plinom. Obzirom na ključne promjene i pripreme nacionalnog gospodarstva za ulazak na tržište Europske Unije potrebno je težiti prilagodbi poslovanja novim, višim standardima.

Termoplin d.d. Varaždin jedna je od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja je nastala isključivo s ciljem distribucije plina. Prvi službeni podaci govore da je na 10. redovnoj sjednici Radničkog savjeta GIK Zagorje Varaždin održanoj 29. listopada 1970. godine donijeta odluka o osnivanju Pogona za plinofikaciju. Usporedno s izgradnjom plinske mreže, razvija se i prilagođava organizacijska struktura Pogona za plinofikaciju.

7. travnja 1972. godine pogon dobiva status Osnovne organizacije udruženog rada (OOUR) u sastavu GIK Zagorje, te mijenja dotadašnji naziv i daljnje poslovanje pod današnjim imenom – TERMOPLIN.

Pogledajte distribucijsko područje Termoplina d.d. Varaždin